Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledají nový domov

ANDĚLKA

AndělkaPohlaví: kočka
Věk: cca 7 let
Odchycena/a: leden 2023 v průmyslovém areálu v Kozojedech
V naší péči od: 25. 3. 2023
Kastrovaný/a?: ano, cca leden/únor 2023
Očkovaný/á?: zatím ne
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: jako kočičí jedináček, pouze do bytu, klidná domácnost

Charakteristika:  Andělka, cca sedmiletá kočička, byla v lednu 2023 převzata od nálezců z průmyslového areálu v Kozojedech. Bezprizorná, na místě nechtěná, v nedobré kondici, vystresovaná, pochopitelně nekastrovaná. Kastraci, včetně operace kýly a následnou rekonvalescenci absolvovala ve spolku Pozor KOČKA!, odkud byla předána do péče Cat World, z. s. a potom z kapacitních důvodů k nám. Jméno Andělka dostala někdy v průběhu pobytu v depozitu Cat World. K nám Andělka dorazila pořádně naštvaná, nepřátelská, útočná a uražená, prostě všechno, jen ne anděl:-) Což se dosud moc nezměnilo. U nás absolvovala veterinární ošetření, při kterém přišla o většinu zubů. Ale hodně se jí ulevilo, už vůbec neslintá a jí velmi dobře, chuť k jídlu má prostě výbornou. Co se očí týče, ty jsou zdravé, ale bohužel vlivem prodělaných infekcí má neprůchozí slzné kanálky, což znamená, že pořád vypadá tak trochu uplakaně. Andělka je tedy zdravá a může hledat nový domov. No, bude to oříšek. Andělka je milá, zvědavá a hodná kočička, ale rozhodně ne do každé rodiny. Je pořád ještě hodně lekavá, se sklony k panice. Takže klidná domácnost, bez dětí, ideálně i bez dalších zvířat. Kočky nemusí, nejraději by byla kočičím jedináčkem. O hlazení úplně nestojí, pohladit se nechá zatím jen u jídla, to ale přede a blaženě se prohýbá. Když je člověk v klidu, ráda pozoruje, co dělá, je vidět, že lidi ji zajímají, bohužel strach je zatím silnější. Kdybychom měli více času, určitě bychom udělali v našem vztahu větší pokrok, ale v depozitu má individuální péče své limity. Domníváme se, že zkušený a trpělivý člověk, který minimálně zpočátku nebude trvat na mazlíkovi, dosáhne větších a rychlejších pokroků. Navíc Andělka miluje jídlo, což s sebou samozřejmě přináší řadu výhod:-)

Více informací a obrázků

 

ROZÁRKA

rozarkas.jpgPohlaví: kočka
Narozen/a: 22. 6. 2021
Nalezena/a: předána pozůstalými
V naší péči od: 11. 6. 2022
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: do bytu, ne jako jedináček, ideálně s Macinkou, klidná domácnost
Charakteristika: Rozárka je jednou z pěti nešťastníků, kteří přišli o paničku. Zůstali v jejím bytě, kde se o ně nějakou dobu starali příbuzní, od začátku ale bylo jasné, že v bytě ani u příbuzných zůstat nemohou. A tak putovali k nám. Příbuzní měli v kočičí rodince evidentně zmatek, a tak nám chvíli trvalo, než jsme se zorientovali i my. To, co mělo být kočička, byl nakonec kocourek atd. Rozárka je dcerou Macinky a Mikeše (našel nový domov). Je nejkřehčí a nejbázlivější z celé rodiny, ale udělala velké pokroky: účastní se her, nechá se pohladit. Je jasné, že v původním domově, když už panička byla nemocná, šlo hlavně o to nepřekážet. Na socializaci nebyl čas. Teď už ale i Rozárka zjistila, že radovat se ze života je v pořádku. Ale musí se jí dát čas. Do nového domova by ráda odešla s maminkou Macinkou, která je přeci jen více zvyklá na lidi a Rozárce dodává pocit bezpečí. 

Více informací a obrázků

 

MACINKA

macinkas.jpg

Pohlaví: kočka
Narozen/a: 23. 8. 2020
Nalezena/a: předána pozůstalými
V naší péči od: 11. 6. 2022
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: byt či domek s bezpečným výběhem, klidná domácnost, ideálně s dcerou Rozárkou
Charakteristika: Macinka je jednou z pěti nešťastníků, kteří přišli o paničku. Zůstali v jejím bytě, kde se o ně nějakou dobu starali příbuzní, od začátku ale bylo jasné, že v bytě ani u příbuzných zůstat nemohou. A tak putovali k nám. Tedy, jen čtyři z nich, pro jedno zvíře se rodině podařilo najít jiný domov. Příbuzní měli v celé kočičí rodině zpočátku trochu zmatek, takže nám pár dní trvalo, než jsme zjistili, že to, co mělo být kocourek, je kočička atp. Nicméně teď už jsme si jisti a už jsme celou rodinku stihli blíže poznat. Macinka se jeví jako naprosto pohodová kočička, která se se změnou prostředí smířila nejdřív a svým klidem pomohla k adaptaci i ostatním. Je klidná, společenská a přátelská, naprosto nezáludná, vděčná za pohlazení, za dobrou baštu. Macinka se navíc vzorně starala o svá koťata, Juráška a Rozárku, ale vychovala nám i daší koťata: Pišingra, Piškvorku, Ríšu a Utinku. Hodí se do klidné domácnosti, do bytu či do domku s bezpečným výběhem. Do nového domova by ráda odešla s dcerou Rozárkou, která je na ní závislá.

Více informací a obrázků

 

 

TERINKA

TerinkaPohlaví: kočka
Narozen/a: ?
Nalezena/a: odchycena v areálu Metrostavu v Horních Počernicích 18. 9. 2021 
V naší péči od: 19. 9. 2021
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: ideálně jako kočičí jedináček, k hodnému pejskovi, klidný a trpělivý majitel, stabilní domácnost
Další informace: FeLV/FIV negativní 

Charakteristika: Terinka (pro krmičku) neboli Teroristka (pro všechny ostatní:-) byla odchycena v areálu Metrostavu v Horních Počernicích. Tam porodila několik vrhů koťat, až se ji konečně podařilo odchytit. Je zdravá, přesto nám dlouho trvalo, než jsme ji přeřadili do rubriky Hledají nový domov. Terinka dorazila jako kočka, která se lidí bojí, a my jsme jí chtěli dát čas, aby mohla svůj názor změnit. A to se povedlo, i když postupujeme hlemýždím tempem:) Každopádně dnes je to kočička, která sice návštěvy stále vyhodnocuje jako nebezpečné, ale ke svému člověku už si vztah dokáže vytvořit. Pravda, na chování to není, ale hlazení už si stačila oblíbit, strká hlavu do rukou a vrní jako traktor. Je stále ještě ostražitá, nesnáší cestování autem v přepravce (takže pravidelné ježdění např. na chatu s ní nebude možné), nelíbí se jí mobilní telefon apod., ale už je na tom prostě o hodně lépe. Terinka by byla nejraději kočičím jedináčkem, i když klidná kočička či pejsek nebude překážkou. Ve větší skupině koček je na ni ale moc rušno. Klidný a trpělivý majitel nutný:)

Více informací a obrázků

 

VENDULKA

VendulkaPohlaví: kočka
Věk: cca 1,5 roku
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: do kočičí společnosti či k hodnému pejskovi, do klidnější domácnosti, 
Ostatní informace: FeLV/FIV negativní

Charakteristika: Vendulka hledá nový domov. K nám dorazila jako nekontaktní kočička, ale udělali jsme pokroky, Vendulka je sice pořád ještě lekavá, ale už nás chodí vítat a při jídle se nechá i pohladit a pak pochovat. Takže ještě trochu času a bude to mazlík. V kočičí společnosti se cítí velmi dobře, je klidná a nedominantní. V novém domově by uvítala jiné kočičky či pejsky, podpoří to její zabydlování se v novém domově. Protože celý svůj dosavadní život prožila ve volnosti pohybu, bude i v novém domově potřebovat bezpečný výběh. Nebude z ní žádný vládce a postrach okolí, bude se držet doma, ale přece jen ji neumístíme pouze do bytu. Vendulka se hodí spíše do klidnější domácnosti, kde s ní noví majitelé budou mít zpočátku dost trpělivosti.

Více informací a obrázků

 

TRNKA

Trnka

Pohlaví: kočka
Narozen/a: 2020
Nalezena/a: 30. 5. 2021
V naší péči od: 30. 5. 2021
Kastrovaný/a?: ano, 26. 6. 2021
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: ideálně se Šťopkou, případně do kočičí společnosti.
Další informace: FeLV/FIV negativní

Charakteristika: Trnka byla odchycena v květnu 2021 ve stráni nad stanicí metra Roztyly. Tam žila už několik měsíců, ale pokusy o její odchyt byly dlouho neúspěšné. Mezitím se Trnka stihla úspěšně rozmnožovat, starší koťata, Katrina a Kyrill, také prošla naším azylem a už našla nový domov. Trnka k nám dorazila s novými přírůstky, čtyřmi kočičími holčičkami. Kromě začervení a zanícených očí byla celá rodina v poměrně dobrém stavu, krmičky v místě zajišťují příkrmy. I tak ale nějakou dobu trvalo, než koťata vyrostla a mohla být naočkována. Dnes jsou všichni v pořádku a hledají nové domovy. Trnka k nám dorazila jako kočička, která se s lidmi nekamarádí. Na tomto názoru zatím nic nezměnila, nicméně svým koťatům nechává ve styku s člověkem volnost, takže všechny její holčičky jsou kontaktní a mazlivé kočičky. Trnka je tedy plachá a nekontaktní, nicméně si zvykla na teplo a pravidelnou stravu, kterou u nás dostává. Určitě nebude chtít žít jen venku. Je fixovaná na svou dceru Šťopku, ideální by bylo společné umístění do bytu, to však chce trpělivého majitele, který bude Trnku tolerovat.

Více informací a obrázků

 

Náhledy fotografií ze složky Hledají nový domov


 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář